25.2.07

Wat gaat er nu eigenlijk gebeuren

Nog even in het kort.......

Zo'n tien jaar geleden hadden wij (Sanne en Remko) het idee om te verhuizen naar Zwitserland. De reden hiervoor was voornamelijk het berglandschap. Veel vrije tijd besteden wij aan klimmen, skieen, wandelen, fietsen, enz.
Door wat ervaringen kwamen we er achter dat we eigenlijk niet tussen de Zwitsers wilden wonen. Tja, dan zit je in Zwitserland niet goed!

Ondertussen vliegt de tijd voorbij. Je werkt wat. Klimt wat. Studeert nog wat. Krijgt nog twee leuke dochters (Freeke '02 en Sjoerdje '06). Al die tijd blijft het wel kriebelen.

Op een keer oppert Sanne om te verhuizen naar Noorwegen. Op zich gek, we zijn daar nog nooit geweest. Als we het nu nagaan, weten we allebei niet meer hoe we nu eigenlijk op Noorwegen zijn gekomen. Je hoort, leest en ziet wel dat het een prachtig land is. Het stond ook nog op ons lijstje om eens naar toe te gaan. Maar het was meer de bedoeling dat op ons 50ste te doen. Lekker rond tuffen en de toerist uithangen. We waren eigenlijk alleen maar op de alpen gericht in al die jaren.

Laten we dan eerst maar 'ns gaan kijken. In Juli 2005 gaan we een rondtocht maken door Noorwegen. Door wat informatie waren we gericht op Åndalsnes. Halverwege de reis komen we hier ook langs. Het was een erg mooie zomer dit jaar. Behalve de dag dat we Åndalsnes binnenreden. Maar toch........dit was het . Alles voelde goed hier!!

We staan nu aan de vooravond van onze emigratie, en het is Isfjorden geworden. Een klein dorp 7 km bij Åndalsnes vandaan. Vanaf 2005 hebben we nog verschillende bestemmingen de revu laten passeren. Hierbij kwamen we er ook achter dat we niet helemaal Noorwegen gek zijn, maar meer Romsdal gek!
20 Maart vliegen we met een enkeltje naar Molde, en met de bus verder naar Isfjorden. 21 Maart komen de verhuizers met onze spullen..........

Waarom we nu uiteindelijk gaan, vinden we moeilijk uit te leggen. We hadden het in Nederland echt wel goed. Een leuk huis in Haarlem, goede banen, leuke school en kinderdagverblijf voor de kinderen, leuke vrienden.............
Natuurlijk heeft het alles met de opvoedomgeving van de kinderen te maken. Een andere mentaliteit. Een ander tempo. Maar vooral het avontuur staat voorop. Als je het aan mensen uit probeert te leggen komt vaak de oneliner:

'liever spijt van iets dat je gedaan hebt, dan van iets dat je niet hebt gedaan'

We gaan het meemaken! En als je er enigszins deelgenoot van wilt zijn, moet je deze weblog van tijd tot tijd maar in de gaten houden.

Remko