7.12.08

CRISIS

Nee, geen last van de kredietcrisis. Wij persoonlijk in ieder geval niet. De omgeving blijft er natuurlijk niet van verschoond, want ook hier worden er veel mensen ontslagen en zijn er 50% meer faillissementen aangevraagd dan normaal. Zo niet wij, wij hebben gisteren een nieuwe (2e hands) auto gekocht en Sanne wisselt van baan (hoera)!

Ja, de blog is weer begonnen. Hij lag ff stil maar ik ratel nu hieronder een aantal gebeurtenissen er door heen. De titel slaat op de laatste maand. Wij ervaren deze maand voornamelijk als crisis. De zon blijft weer achter de bergen hangen waardoor we ons alleen nog maar in de schaduw bevinden. En alsof het er bij hoort komen we stuk voor stuk in de lappenmand. Niet een keer, maar wel een aantal keer achter elkaar. Daarnaast vallen we van de ene in de andere activiteit van Freeke. In onze drang naar acceptatie en intergratie is Freeke voor van alles en nog wat opgegeven. De pest is dat ze ook nog alles leuk vindt. Dus we racen dagelijks naar de SFO (buitenschoolse opvang), school, barnehagen, speider (padvinderij), Allidrett (gym), dansles, zwemles (doe ik, bij gebrek aan beter, zelf) en andere dingen zoals bv Halloween.
’s Avonds zijn wij zelf vooral actief in de Sauna. Dat klinkt gek, want in een sauna zou je alles behalve actief moeten zijn. Ons probleem is dat we de sauna nog moeten bouwen. Daar zijn we dus flink mee bezig, en…….hij is nu zo goed als af!!

Hier, in Isfjorden, heeft de winter z’n intrede gedaan. Zo’n 4 weken geleden sneeuwde het al in de bergen, het witte goud ligt nu ook sinds drie weken in het dal. Na een flinke bak sneeuw is het hier drie weken niet meer boven nul geweest en is het dagelijks tussen den -5 en -10. Aangezien we ons de laatste tijd wat brak voelen zijn we nog niet zo heel actief in de sneeuw geweest. Wel natuurlijk de nieuwe langlauf ski’s van zowel Freeke als Sjoerdje getest op een koude zondagochtend en de zondag erna met z’n allen naar Bjorli geweest om de nieuwe alpiene ski’s van Freeke te testen. En nog belangrijker, ff checken wat ze er nog van kan. Maar dat was geen enkel probleem. We hadden het al gezien aan de manier waarop ze zich bewoog op die onhandige langlauf ski’s, dat beloofde al een flink staaltje slalom ski! En inderdaad, dat ging helemaal top! Het was best koud, dus voor Sjoerdje was het niet helemaal top.

Rauma, de gemeente waar we in wonen profileert zich als dè gemeente voor “naturglade mennesker” (natuurblije mensen, en gang til Jone:)) In verband daarmee hebben ze een website de lucht in gegooid en een soort tochtenverzameling in het leven geroepen. Ik heb er al eerder over geschreven. Je loopt een tocht en op de top kun je een prikkaart prikken. Verzamel X-aantal tochten voor 31 oktober en je krijgt een heus tochtendiploma en kans op een GPS of een IPOD. Leuk voor de kinderen en heerlijk om de tochten te lopen. In november dus het diploma ontvangen en met de rest van de ‘naturglade mennesker’ op de foto voor in de krant. Maar het mooiste wat we er mee opgeschoten zijn, is datgene wat echt nog aan Rauma ontbrak en dat is een duidelijk en mooi overzicht van allerlei wandelingen. Check:
www.romsdal.com
Ik heb geen aandelen, maar ’t is gewoon een mooie site!

De klapperrrrrrrrrrrrr van de maand is de nieuwe baan van Sanne. Ik schreef er al over. Sanne heeft gesolliciteerd als schoonmaakster en keukenhulp bij een lifestylcenter van een particulier ziekenhuis. Zij gaan een compleet ingericht activiteitencentrum in Rødven (hier vlakbij) in gebruik nemen als lifestylecenter. Naast een schoonmaakster/keukenhulp hadden ze ook een fysiotherapeut nodig die als trainer zou moeten gaan werken. Je voelt ‘m al aankomen natuurlijk. Sanne is de nieuwe trainer van het ‘medi3’ lifestylcenter. Ze vindt het super spannend maar erg leuk. Ik vermoed ook dat ze er een onwijs leuke baan aan gaat hebben met veel vrijheid en een leuke werkomgeving!
Voor deze baan moet ze meer en vaker rijden. Hierdoor hebben we besloten dat we toch maar beter een iets modernere en betrouwbare auto nodig hebben die wat meer voldoet aan de moderne maatstaven. De 21 jaar oude Honda Civic wordt verruild voor een 8 jaar oude Honda CRV. 8 jaar oud, dat wel, maar echt helemaal top die wagen!! Hij stond te koop in Lillestrøm (Oslo), dus gelijk maar ff een proefritje van 600km gemaakt 

De afgelopen (en komende) weken/weekenden stonden bomvol van dansen. Freeke moest trainen voor de dansvoorstelling van vanavond. Dit was niet de eerste keer dat ze aan zo iets mee deed, maar het blijft verbazen hoe in zo’n gat (Åndalsnes) zoiets professioneels neergezet wordt. Gigantisch wat een spektakel. En wij trots natuurlijk. En volgende week heeft ze nog twee voorstellingen te doen. Leuk hoor!

Sanne is druk bezig de boel in kerststemming te brengen! Misschien krijgen we nog bezoek met de kerst. Ik maak er maar een pol van………raadt wie er gaan komen!

3 reacties:

Anoniem zei

Hoi hOi,
Prachtig!Zeker op mijn wenken bediend,wat ziet het er weer schitterend uit!Enne.......ja...crisis...nee,daar is niets van te merken,schitterende auto!!!Veel plezier en tot volgend jaar!

Anoniem zei

Gefeliciteerd!

Met de SUV naar het lifestylecenter... het plaatje klopt gewoon helemaal ;)

Groetjes en prettige dagen.

ps Hoop wel dat je er de milieuzone van Rauma mee in mag....?

Anoniem zei

Mooie bak gasten geen gepruts in de modder meer!!

Rob = ervaringsdeskundige.