1.3.12

DONKERE WINTER

In veel opzichten een donkere winter. Gelukkig hebben we er een aantal lichtpuntjes uit kunnen lichten :-)

Het toerskiseizoen is weer in gang. Maar niet vollop. Weinig sneeuw, hoge temperaturen en mega veel wind werkt het seizoen wat tegen. Dus als de condities goed zijn, proberen we er van te profiteren. Ook als er andere dingen op het programma staan. Deze foto is van 's ochtends vroeg op weg naar Galtåtind. Was de eerste dus moest het spoor trekken door de nieuwe poedersneeuw :-)
Even de giga-winderige top aantikken en snel door de heerlijke poeder naar beneden waar het weekendprogramma zich verder zal voltrekken.

Goeie timing op Kjøvskartind. Op zaterdag komt er een bak sneeuw vallen en op zondag strakblauw en windstil. Dus deze zondag gaan we voor Kjøvskartind. De grote broer van de veel bekendere Kirketaket maar veel lekkerder te skieen. We zijn met z'n vieren de enige op de berg dus alle poeder is voor ons!
Hier zie je Øyvind en mijzelf het spoor door de maagdelijke sneeuw trekken op weg naar Kjøvskartind.
Øyvind op de afgeblazen bergrug.
Berry 'telemarkt' door de poeder naar beneden! Super condities!
Øyvind heeft de vaart er ook goed inzitten :-)

Toeval! Dat was het. Filip en ik willen iedere keer wat af spreken om te skieen, maar het vaak hebben we het op de omgekeerde momenten te druk. De avond er voor een sms gestuurd dat ik naar Smørbotntind zou gaan de volgende dag. Geen antwoord.
Volgende dag vertrek ik en halverwege de berg....wie loopt daar...Filip. Hij had eindelijk een dagje vrij, maar zijn telefoon is kapot :-( Zo maken we de tur samen gezellig af. Veel ijs de laatste 200 meter naar de top, maar verder fantastisch. We gaan keihard naar beneden. Die gast is goed zeg!
Filip blij op smørbotntind!

Niet echt een lichtpuntje maar toch op de blog. Zat vast met m'n gedachten ergens anders en dat in combinatie met ijs op de weg werd mij, nouja de auto dan, noodlottig. Plots vloog ik uit de bocht, draaide twee keer om mijn as en kwam stil te staan in een berg sneeuw na frontaal op de vangrail geknalt te zijn. Gelukkig viel de schade mee en reed er niet een poolse vrachtwagen op de ander weghelft.....dan was het een iets ander verhaal geworden :-( Dus toch eigenlijk wel een lichtpuntje.
hier zie je de sporen, als je goed kijkt zie je precies een draai om de as.
Gelukkig viel de schade mee. Wel geschrokken....

Een lichtpunt! Sjoerdje 6 jaar. Hier een kleine impressie van haar feestje. Voor haar het laatste jaar op de barnehage. Volgend jaar echt naar school.
Op de grens van groot en klein, 6 jaar :-)
De fles wijst het kind aan die een cadeautje mag geven!

De kinderen zijn een zondagje bij vriendinnen en Sanne en ik gaan een dagje skieen in Bjorli. Het was koud maar prachtig weer. Heerlijke pistes!
En als je naar bjorli rijdt, hoef je maar even uit je raam te kieken om een mega uitzicht voorbij te zien komen. Sanne drukt op een willekeurig moment af en..........daar is de Trollveggen
Prachtig weer, prachtige pistes en bijna geen kip aan het skieen. Heerlijk!

Begrijp niet waarom Sanne in de lach schiet. We hadden in Åndalsnes afgesproken om de auto bij de garage op te halen. Had wel gevoeld dat het glad was maar wist niet..........
dat ik de schoenhoesje van de barnehage nog om mijn voeten had!
De schoenenhoesjes uit en skischoenen aan. Er is een prachtige dag voorpeld en er is verse sneeuw gevallen. Met Sanne haar enkel gaat het beter en ze wil nu toch haar eerste toerski tocht gaan proberen. Vandaag vrij genomen en we gaan naar Isfjordenskarven.
Prachtig weer, uitzicht en gaat best ok met enkel.
Laatste loodjes voor Sanne. Nu wel met wat pijn, maar de top roept toch.
Nu is het echt niet ver meer. Eten, drinken en lekker naar beneden skieen in het zonnetje :-)
Vol gas! De Sauna staat op de timer......

Vrij vaak zijn we met de kinderen aan het skieen in Skorgedalen, het plaatselijke skigebiedje. De condities zijn over het algemeen goed, en best lekker om ff 2-3 uurtjes buiten te spelen. Het allerleukste is het als de meiden vriendinnen mee hebben.
Hier Agnes, Sjoerdje en Helene tijdens de lunch.

Op een woensdagavond heeft Freeke 'hyggekveld' op school. Een gezellige avond waar ze toneelstukjes opvoeren en activiteiten doen. De ouders, broertjes en zusje zijn ook uitgenodigs.
Terwijl we daar zaten, wordt opeens Freeke aangekondigd dat ze samen met een vriendinnetje gaat zingen. Staat ze plots met een vriendin samen de hele zaal met een microfoon in haar hand toe te zingen. Wat trots waren we zeg. Dat ze dat durft. En het klonk ook nog :-)
Slechte foto, maar toch. Freeke staat links, in het midden danst Djiha en rechts zingt ook May-Linda.

Wederom een vroegevogeltocht naar Skarven.
Hier ontwaken de romsdalsfjella!

De zon komt gelukkig weer in ons dal. De dagen duren alweer een stuk langer. Alles wordt fijner. Naast het skieen, kunnen we ook weer hardlopen, fietsen en wandelen. Ook weer lekker.
De kinderen zijn vooral bezig met dansen en buiten spelen.
We hopen op nog veel mooie skitouren, maar hebben ook al weer zin in de zomer.

Maart is nu aangebroken, dat betekent dat we op de kop af 5 jaar hier in Isfjorden wonen. Op zich een mooi moment om de blog te laten rusten en ons leven te gaan leiden zoals we dat nu al doen. De vraag of we het hier naar ons zin hebben kun je, de blog doorbladerend, vast zelf wel beantwoorden. Wellicht plemp ik hier en daar nog wel wat foto's op de blog. Dus als je wilt kun je dat van tijd tot tijd nog wel even checken.