5.5.12

VOORJAAR START IN MEI

Mei is van start gegaan en het weer is nog al wisselvallig. Vaak is het lekker voorjaarsweer, maar het kan net zo goed een dag sneeuwen. En dat is nu net wat de maand mei zo prachtig maakt voor zowel de uitzichten als aktiviteiten. Je kunt gewoon alles doen!

Zo ben ik op een middag ietsje eerder gestopt op mijn werk en een berg achter mijn kantoor opgegaan met de ski's. Kjøsen heet'ie. Heerlijk vlakke aanloop door slusj sneeuw en daarna langs de steile noordkant er af skieen. Gewoon, omdat het kan!


Van de sneeuw naar de fjord. Ons botenhuisje is aan kant (nou ja, ons, we huren'm)en de meiden zijn klaar om te zeilen.

Ook de bootjes zijn er klaar voor!De Hobie zeilkajak en het Optimistje voor Freeke.


En dan hebben we plotseling een hele zaterdag dikke sneeuw. Tot in het dal ligt er weer een witte deken. Voor zondag is er prachtweer voorspeld, dus zulke dagen heb je niet vaak! Als stom toeval worden zowel Sjoerdje en Freeke uitgenodigd bij vriendinnetjes, dus daar maken we dankbaar gebruik van.
Blånebba ging het worden. Toen we de auto wilde parkeren kregen we een giga schok. Stampesvol met mensen! Nog nooit meegemaakt dit! Blijkt dat de Zweden het Romsdal ontdekt hebben en er voor een lang weekend naar toe komen. Echt, zonder overdrijven, zo'n 100 man. En blijkbaar staat er in de zweedse gids alleen maar 1 berg en dat is Blånebba.
Sanne d'r trainingen werpen vruchten af en zodra we boven de bomengrens zijn hebben we ze allemaal (!) ingehaald. Hier begint ze aan de steilere noord-oost flank.
Als we terug kijken zien hordes mensen lopen.....
Er zijn maar twee mensen voor ons en de drukt hebben we achter ons gelaten. Uit de flank kom je op de vlakke rug die naar de top leidt. Prachtig uitzicht naar beide kanten. Hier richting Romsdalshorn en Trollveggen.
De top in zicht.
De andere kant uit kijk je naar onze achtertuin met o.a. Kirketaket, Kjøvkartind en Juratind in de verte.
Diep beneden het Romsdal wat eindigt in Åndalsnes.
Als 3e komen we op de top. Snel wat eten drinken, vellen eraf en naar beneden zodat we de ongerepte poeder kunnen skien voordat er 100 man overheen gaat.

Nog geen twee uur nadat we op de top stonden lagen we beneden in de fjord. We snel de ski's uit de auto gegooid, de kinderen met hun vriendinnetjes opgehaald om met de hele bende lekker te chillen bij en op het water.
Daar lig'ie dan. Een van die witte toppen erachter, stonden we net op :-)
Sjoerdje en Helene. We mochten ook de roeiboot lenen. Alle meiden mochten roeien, dus aan het eind iedereen duizelig ;-)
Astrid en Freeke roeien rondjes......

1 Mei, de dag van de arbeid, is iedereen vrij. Traditioneel wordt dan Vågenrundt (estafette hardloopwedstrijd)gehouden. Freeke heeft de afgelopen twee jaar meegedaan en is nu ook bij de grote meiden (12jr) ingedeeld omdat ze zo hard rent.
Sjoerdje en haar vriendinnetje Anna doen ook de mini Vågenrundt mee.
Daar gaat Sjoerdje!
En Freeke hier net weggestart.
Gewoon om dat we het een mooie meid vinden.....
Ook ik moest er aan geloven. avond ervoor kreeg ik een melding dat ze ook een herenteam hadden opgegeven dus dat ik mijn hardloopschoenen mee moest nemen......werd ik echt nog zenuwachtig......maar wel een medaille :-) Een tweede plaats!(van de 2 teams in de veteranenpoule)
En ja, daar word je moe van ja.
Ook de grote zus trekt het niet meer......

2 reacties:

Henk zei

Hei,
Leuk!!! Veel mooi weer gewenst en veel vaarplezier op het fjord.
Henk

Anoniem zei

Lieve mensen,
Ben wat aan de late kant,maar toch!
Een mooie maand, mei.Van alles te zuen en te doen!
Een hardloopwedstrijd,sneeuw,bootjes,prachtig!En als laatste, 2 mooie slapende meiden!Volgens mij hebben jullie het nog prima naar je zin!!
Ziet er goed uit,
groetjes Caroline