10.8.07

HOOG(TE) BEZOEK UIT HET LAGE LAND

Ach, het leven gaat door. En jullie merken ook, dat het in de drukte best lastig is om met de regelmaat van eerst, nog over onze belevenissen te schrijven. De laatste weken staan een beetje in het teken van bezoek. Zoals op de vorige twee blogs te lezen was, zijn mijn ouders langs geweest en op dit moment is Heleen, de moeder van Sanne, bij ons på besøk. Het weekje dat tussen deze twee bezoeken lag, werden we ook nog verrast door een bezoekje van Nico, Regina, Lise en Renée. Nico is een excollega van Sanne en trekt met z’n gezin een aantal weken door Noorwegen. Zij hebben zich vermaakt op de Lofoten en op de terugweg zijn ze twee dagen bij ons langs geweest. Dit was reuze gezellig en Freeke was super blij met Lise en Renée. Dat klikte erg leuk!


Tijdens het bezoek van mijn ouders zijn we bij onze plaatselijke kunstgalleri (Innsikt) geweest. Er was een expositie van meerdere kunstenaars waarvan er één heel simpel, maar erg leuk, wat benen van takken had gezaagd en er zwembroeken en strings op had geschilderd. Deze waren voor veel geld te koop, dus dan maar beter goed gekopieerd! Op zoek naar takken en geschikte verf en zie zo, zie de foto’s.
De volgende takken staan alweer te drogen, want Heleen vindt ze fantastisch dus er gaan er nog een paar bij komen…..


Natuurlijk is Heleen ook getrakteerd op de Trollstigen en het staafkerkje van Rødven. Hoewel ik betwijfel of ze iets van de Trollstigen gezien heeft. Want wie Heleen kent ziet haar dan alleen maar met haar hand aan het dakhandvat zitten met haar ogen dicht, zeggend: oh god, oh god, oh god…….. Maarja, ze heeft het wel gedaan. En dan te bedenken dat Heleen fobisch voor vliegtuigen, tunnels, bergpassen en boten is. Welkom in Noorwegen Heleen!
Haar vliegtuigenfobie heeft mij dan vorige week nog even in Nederland gebracht. Zaterdagavond aangekomen op Schiphol, samen lekker ergens gegeten en zondagmiddag weer op het vliegtuig terug naar Noorwegen. Volgende week vrijdag hetzelfde recept. Vrijdag heen, zaterdagmiddag weer terug! Op een kop kokend hete thee over onze benen na, heeft ze zich kranig gedragen.


Om nog even op de ambachten terug te komen, behalve torso’s van hout schilderen, eten we nu ook onze eigen aalbessen, frambozen en bosbessen. Ook smaakt het zelfgemaakte bier na een suikerklontje extra in ieder flesje prima!!

Zowel het Fjellfestival waar ik vorige keer over schreef als Rauma Rock, zijn evenementen die hier met DDUUBBEELLLLEE hoofdletters op de culturele agenda staan. Ter intergratie zijn we dus ook volledig voor Rauma Rock gegaan en hebben het gezin uitgedost met van die zwarte Rauma Rock T-shirts. Sanne en ik zijn afgelopen zaterdagavond, na het typisch noorse indrinken bij de buren, ook echt naar het festival gegaan.
Wij hebben twee keer in ons leven Pinkpop meegemaakt en verschillende concerten meegemaakt. Nu ken ik het aantal bezoekers daarvan niet precies maar het zal het aantal bezoekers van Rauma Rock met minimaal 100x overschrijden. Met 3500 ander enthousiast ‘rockers’ stonden we lekker mee te hossen. Was erg leuk en gezellig. Het bier was duur maar niet minder lekker. De volgende dag had wat meer weg van Rauma, ruima, reuma (nahja, beetje vergezocht woordgrapje)

Nog een intern belangrijk bericht:
We hebben allemaal onze verblijfsvergunning gekregen voor 5 jaar. Super, want we hebben ‘m aangevraagd voor slechts 1 jaar. Dat scheelt weer…

Vandaag zijn de kinderen voor het eerst na de vakantie naar de Barnehagen gegaan. Freeke ging voor de vakantie al twee dagen per week, maar voor Sjoerdje was het de eerste keer. Ze heeft nu wat wendagen, maar zoals we al verwachtte heeft ze er geen enkel probleem mee.

Sanne is vorige week op sollicitatiegesprek geweest bij de sportwinkel in Åndalsnes. Op zich heel positief allemaal, maar waarschijnlijk hebben ze iemand met veel winkelervaring die Sanne niet heeft. Als het goed is horen we er deze week wat over……. (laat dit dan de ‘cliffhanger’ zijn om de blog in de gaten te blijven houden)

Zoals je gezien hebt, dit keer weinig uitstapjes en tochtjes. Het weer is de afgelopen twee weken wat wisselvallig en we hebben het eigenlijk best druk. Nog wel 2x wezen boulderen ’s avonds van de week en een keer met Sanne samen geklommen. Het weekend daarvoor trouwens met Freeke voor het eerst met echt touw, gordel en haken geklommen! Mwhoa, nu draaf ik weer door terwijl ik net aan het afronden was………..

En oh ja……………een Eland gezien. Het schemerde, dus de foto is niet echt scherp. We zagen haar (ja haar, want ze had geen gewei) op het land ver weg staan. Een groot beest, maar door de afstand was de verschijning voor ons minder indrukwekkend dan we verwacht hadden.

Remko

1 reacties:

Caroline zei

Hallo Sanne en Remko,
Ik heb net jullie bericht gelezen.
Regelmatig kijk ik even,maar zag steeds "mijn klein sjeffie"staan ,mooi verhaal,maar toch leuk om weer wat nieuws te lezen.
Jullie zijn volgens mij al aardig gewend en passen je makkelijk aan,incl. de kinderen,dat is altijd heel bijzonder,zo snel als dat gaat.Ik wens jullie een goede tijd toe en hoopt dat het lukt om geschikt werk te vinden,maar bessen,frambozen en jordbear plukken is ook een dagtaak!!!!
Groetjes Caroline Daleboudt-Visser.