10.4.10

ER MÆ PÅ SKI, SÅ ER MÆ PÅ SKI

ER MÆ PÅ SKI, SÅ ER MÆ PÅ SKI

Vlak voor pasen is er een mega pak sneeuw gevallen. Nog nooit zoveel sneeuw in een keer zien vallen. De lawines rasen hier om ons oren en op de foto hieronder zie je onze buurman actief met de sneeuwfrees om onze oprit schoon te krijgen.

De titel is net zo'n onbeduidend 'zegje' als 'als we het dan doen, dan doen we het goed'. Letterlijk staat er: Als we skieën, dan skieën we ook echt! En dat slaat volledig op Pasen. Tijdens de Paasdagen moet iedere Noor op de ski's staan. En daar wordt desnoods volledig nieuwe uitrusting voor aangeschaft. Natuurlijk is er voor en na de Pasen een select groepje dat al veel heeft geskied of nog zal gaan skieën. Maar de doorsnee Noor skiet louter en alleen met Pasen.

Wij hebben ons gewillig aangepast en hieronder vind je wat plaatjes van onze Paasski:

Freeke en Sjoerdje op weg naar Bruhaun, een hobbelige open plek waar je heerlijk in het zonnetje kan zitten en de kinderen lekker kunnen spelen op de ski's en met de slee. Gewoonlijk, en zo ook nu weer, verzamelen zich hier veel gezinnen met kinderen. Dus da's eigenlijk altijd top.

Er is ons de laatste paar weken behoorlijk ingepeperd dat we met Pasen zeker langs de hut van Ida, een vriendinnetje van Sjoerdje, MOETEN komen. Dus, trouwe volgers als we zijn, komen wij met Pasen opdagen. Helaas was het weer niet zo, dus de dag zijn we doorgekomen met binnen taart eten. Worstjes grillen is ook vaste prik, dat hebben we dus binnen in houtkachel gedaan. Tja het is moeilijk tradities na te laten..... Gelukkig kwam de zon op het laatst toch door en hebben de kinderen nog lekker buiten gespeeld.Daarna direkt door naar Ulla en Kåre. Zij hebben een hut vlakbij die van Ida en hier zijn we vorig jaar met Pasen ook langs geweest. Toen vonden ze het zo jammer dat we geen slaapspullen meegenomen hadden, zodat we konden blijven en gezellig een wijntje konden drinken. Vorig jaar beaamde we dat, dus dit jaar waren we de klos. Familie Hofma stond met slaapzakken klaar bij de hut voor een heuze overnachtingspartij. Na een gezellige avond brak de volgende ochtend de zon lekker door. De langrenn ski's onder en op pad dan maar. Al snel vonden we een mooie open plek in de zon. Natuurlijk meteen een vuurtje gestookt en onderwijl lekker van de zon genoten terwijl alle kinderen zich met ski's, sleeën, scheppen en sneeuw vermaakten. Grillen? Ja dat ook! Bij gebrek aan worstjes hebben ze, de kinderen, boterhammen 'verbrand' (zoals Helene het noemde).
Ik schrijf er misschien een beetje verveeld over, maar natuurlijk zijn we zelfs na 3 jaar nog steeds trots op dat lokale mensen ons graag uitnodigen. En het is fijn dat het hele aardige mensen zijn!De daadwerkelijke Paasdagen zijn we met Sandra en Harald + kinderen naar Skorgedalen (skigebiedje) gegaan om heerlijk te slalommen. Terwijl Sandra, Sanne en de kinderen bij de skilift bleven, hebben Harald en ik eerst nog Smørbotntind op de ski's beklommen en weer naar beneden geskied om daarna ook nog in de lift te stappen. Goddelijk daggie!

De tweede Paasdag hadden Sanne en ik 'flaks' (geluk). Onze kinderen konden bij vriendinnetjes spelen waardoor we 4 uurtjes voor ons zelf hadden. De ski's gepakt en het prachtige weer volledig benut met een kort tochtje naar Storhesten. Een 'hobbel' van 1000 meter hoog hier recht voor onze deur. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht en het naar beneden skieën is super relaxed. Toen we erna Sjoerdje op gingen halen bij Milou (Vincent, Annelies en Kari) hebben we daar heerlijk nog een biertje in het zonnetje gepakt. Nog een goddelijk daggie! Nou, dan hebben we op onze manier toch onze bijdrage geleverd aan dit religieuze feest door er goddelijke dagen van te maken :-)

Last but not least: Sanne is creatief met wol . Kijk nou, een zelfgebreide poef! En die breipennen dan, die zijn echt zo groot als dat je denkt dat ze zijn. Mega gewoon.