25.2.07

Wat gaat er nu eigenlijk gebeuren

Nog even in het kort.......

Zo'n tien jaar geleden hadden wij (Sanne en Remko) het idee om te verhuizen naar Zwitserland. De reden hiervoor was voornamelijk het berglandschap. Veel vrije tijd besteden wij aan klimmen, skieen, wandelen, fietsen, enz.
Door wat ervaringen kwamen we er achter dat we eigenlijk niet tussen de Zwitsers wilden wonen. Tja, dan zit je in Zwitserland niet goed!

Ondertussen vliegt de tijd voorbij. Je werkt wat. Klimt wat. Studeert nog wat. Krijgt nog twee leuke dochters (Freeke '02 en Sjoerdje '06). Al die tijd blijft het wel kriebelen.

Op een keer oppert Sanne om te verhuizen naar Noorwegen. Op zich gek, we zijn daar nog nooit geweest. Als we het nu nagaan, weten we allebei niet meer hoe we nu eigenlijk op Noorwegen zijn gekomen. Je hoort, leest en ziet wel dat het een prachtig land is. Het stond ook nog op ons lijstje om eens naar toe te gaan. Maar het was meer de bedoeling dat op ons 50ste te doen. Lekker rond tuffen en de toerist uithangen. We waren eigenlijk alleen maar op de alpen gericht in al die jaren.

Laten we dan eerst maar 'ns gaan kijken. In Juli 2005 gaan we een rondtocht maken door Noorwegen. Door wat informatie waren we gericht op Åndalsnes. Halverwege de reis komen we hier ook langs. Het was een erg mooie zomer dit jaar. Behalve de dag dat we Åndalsnes binnenreden. Maar toch........dit was het . Alles voelde goed hier!!

We staan nu aan de vooravond van onze emigratie, en het is Isfjorden geworden. Een klein dorp 7 km bij Åndalsnes vandaan. Vanaf 2005 hebben we nog verschillende bestemmingen de revu laten passeren. Hierbij kwamen we er ook achter dat we niet helemaal Noorwegen gek zijn, maar meer Romsdal gek!
20 Maart vliegen we met een enkeltje naar Molde, en met de bus verder naar Isfjorden. 21 Maart komen de verhuizers met onze spullen..........

Waarom we nu uiteindelijk gaan, vinden we moeilijk uit te leggen. We hadden het in Nederland echt wel goed. Een leuk huis in Haarlem, goede banen, leuke school en kinderdagverblijf voor de kinderen, leuke vrienden.............
Natuurlijk heeft het alles met de opvoedomgeving van de kinderen te maken. Een andere mentaliteit. Een ander tempo. Maar vooral het avontuur staat voorop. Als je het aan mensen uit probeert te leggen komt vaak de oneliner:

'liever spijt van iets dat je gedaan hebt, dan van iets dat je niet hebt gedaan'

We gaan het meemaken! En als je er enigszins deelgenoot van wilt zijn, moet je deze weblog van tijd tot tijd maar in de gaten houden.

Remko

13 reacties:

Jet en Freek zei

Lieve Sanne en Remco,

Moedig wat jullie gaan doen. Lijkt me een fantastisch avontuur!
Noorwegen is een land dat nog steeds op ons verlanglijstje staat om met de camper naar toe te gaan. Dus je weet maar nooit....
Veel succes en we zien en horen elkaar wel weer.

Jet en Freek

Sven, Arjette en Mees zei

Hé een sms'je van Remco... een kaartje... en nu een weblog! We hadden het al via Huna begrepen maar gaaf dat het nu echt gaat gebeuren! Ik geloof dat wij ook wel Romsdal fan zijn... :) Wij gaan meelezen (en zijn stiekum wel benieuwd wat jullie daar nu gaan doen..?).

Groetjes, Sven, Arjette en Mees

Anoniem zei

Beste Remco en familie,

Waar blijft het volgende verslag.
Jullie zijn per slot van rekening al aangekomen.

Groeten
Hemker en Bekking
Twello

Hoftha zei

@ H&B

nee, nee, we zijn nog thuis aan het pakken. Vandaag heeft Freeke haar laatste schooldag. Daar zal een dezer dagen het volgende bericht wel van komen....

Groeten,

Remko

Anoniem zei

Geweldig, zo'n eigen site! Misschien moet ik mijn verhalen over de Balkan ook maar eens op het web zetten.
Ik ga jullie belevenissen zeker volgen hoor!
Succes met inburgeren!!!!
Groetjes vanuit Macedonie,
Marion

Patrick zei

Hey Remko ,

Gaaf om het zo te kunnen volgen! Gaan we ook zeker doen natuurlijk!!

Zal je collegialiteit van de afgelopen jaren zeker missen....kan me het niet geplande gesprek van destijds nog heel goed herinneren....haha...."WE gaan naar Noorwegen", oh gaaf, en hoe vaak ben je er dan al geweest? ..haha...NOOIT!! ..fantastisch! en jullie doen het nog ook!

Tot in April? Het beste alvast!!

Patrick ( Wendy, Juul en Pleun )

Anoniem zei

Beste familie,

14 maart is al weer enige tijd geleden. Volgens mij moeten jullie nu gearriveerd zijn. Meteen al vakantiestemming, kunnen wij al boeken.
Het is echt te gek om jullie via het weblog te volgen.

Groeten
Hemker en Bekking
Janny Gerthe Dennis Peter

Anoniem zei

Beste familie,

Ikea time voor wat betreft het in elkaar zetten van meubels en de rest.
Het ziet er super uit zo op de foto, het ademt sfeer uit.
Wij zijn kijken uit naar jullie nieuwe ervaringen.

Hemker en Bekking Twello
Janny Gerthe Dennis en Peter

E. zei

Hee broertje en (schoon)zus,

Hier zijn we een goede week voor onze verhuizing. Nog wat soppen en we gaan .... 3 straten verder, ver zat... haha! Ik hoop dat de spulletjes bij jullie inderdaad allemaal een plekje hebben gekregen en dat je verder niet al te veel hoeft te klussen in een vol, bewoond huis. Al geslaagd voor de auto? Hopelijk is het nog steeds zo mooi weer als ze hier zeggen dat het daar is. Lieke was hier 1 nacht: alleen maar positief over Norge!! Alleen de elandworst-jes hoef je voor ons niet mee te nemen hoor, daar ben ik een dag ziek van geweest!
Hopelijk kunnen we snel mailen/ chatten/skypen.

Liefs,
namens het hele gezin, Erika

Anoniem zei

Jullie site gekregen van Sanne's moeder.Interessante site om nog verschillende keren te bezoeken
Ik hoop dat jullie een leuke tijd te gemoed gaan
Groetjes uit Maassluis

Aad en Gerard van Dijk

Anoniem zei

Hallo Sanne en Remko,
wat een moedige stap hebben jullie gezet. Koffers pakken, huis verkopen en naar Noorwegen.
Vandaag was ik in het centrum van Mssl en kwam je moeder tegen Sanne. Een tijd met haar gesproken en ze vertelde trots over jullie website. Via Google kun je tegenwoordig alles vinden, dus voila.
Wij wensen jullie heel veel geluk in Noorwegen, heb net wat foto's bekeken en de omgeving ziet er werkelijk fantastisch uit.
Groeten vanuit Vlaardingen,
Daniëlle Buys, Joost en Rick

Nicolette zei

Hoi Sanne en Remco!
Via Nathalie(van Noorse les)zijn we op jullie blog terecht gekomen. Superleuk om alle verhalen te lezen over jullie! Zo te horen hebben jullie het prima naar je zin daar. Wij zijn ook nog steeds bezig met het emigratie proces. Ik heb zelf inmiddels twee sollicitatiegesprekken gevoerd, waarvan 1 positief en 1 negatief. Over twee weken gaan we met het gezin naar Steigen(Nord Norge)waar Hans een sollicitatiegesprek zal hebben.Wordt vervolgd......

Hans Baltes zei

Beste familie,
Ik kwam via FotoVisie op jullie website. Mooie "move" naar Noorwegen. We hebben datzelfde gevoel ook gehad in 1976. We zijn toen in 1977 naar Australia vertrokken met twee kinderen.
Nooit spijt van gehad!
Sinds 1989 toch weer in Nederland met steeds nog twijfel of dat wel een goede zet was geweest.
Veel succes daar en in de zomer van 2009 staat voor ons ook Noorwegen op het programma als vakantiebestemming.
Hans & Hanny Baltes

http://www.hansbaltes.nl