11.3.07

Afscheid Freeke en Sjoerdje van school en kdv


Freeke heeft afgelopen vrijdag (9 maart) haar afscheidsfeest van school gehad. Ze keek al twee maanden uit naar de dag dat ze haar "traktatie mag vieren". Sanne heeft voor haar een kalender gemaakt met daarop de dagen die we nog te gaan hebben tot aan het vertrek naar Noorwegen. Iedere dag mag ze een dag wegkruisen. Voor Freeke is de dag dat ze op school mag trakteren eigenlijk de belangrijkste op de kalender. Dat we naar Noorwegen verhuizen is eigenlijk heel gewoon. We hopen dat ze deze houding vast blijft houden.......


Om half 12 zijn Sanne, Sjoerdje en ik ook uitgenodigd in de klas van Freeke. Ze heeft een prachtige Noorwegenmuts op de Noorse vlag, tulpen, hartjes, klompen en een molen. Ze mag dirigent spelen voor de klas die met instrumenten erbij een mooi lied hebben gemaakt voor het vertrek van Freeke. Daarna krijgt ze een mooi boek dat door de kinderen gemaakt is met een foto, tekst en tekeningen. Dan nog een dans met z'n allen en daarna de traktatie. En als laatste een hoop knuffels.

Als we 's middags Freeke naar school brengen krijgt ze van een aantal kinderen nog apart een cadeautje, tekening of foto's. Erg leuk!! Aan het eind van de dag nog afscheid nemen van juf Heda (van juf Carla hebben we dinsdag al afscheid genomen) en nog een paar knuffels van kinderen op het schoolplein en dan is het echt de laatste dag geweest........Dit weekend heeft Freeke al meer malen het boek bekeken en zegt dan dat ze maandag wel weer naar school wil........

Sjoerdje is 27 februari voor het laatst naar het kinderdagverblijf geweest. Zij maak het niet bewust mee, dus voor haar was het een dag als alle andere. Ze heeft het gewoon prima gehad.

Sanne en ik hebben ook ons afscheid van het werk gevierd. Eigenlijk zijn we niet helemaal blij met het woord 'afscheid'. Afscheid neem je naar ons idee van mensen die zijn overleden. Wij geven er de voorkeur aan om met mensen apart nog wat af te spreken. Dan spreek je elkaar echt nog en heb je de tijd voor elkaar. Dit kost natuurlijk wat meer tijd en je ziet niet echt iedereen. Maar Noorwegen is niet aan het andere eind van de wereld.

Remko

Posted by Picasa

0 reacties: