12.4.07

PÅSKE

Vandaag is het 12 april. Weer een update uit Noorwegen. De pasen is weer voorbij en Noorwegen komt weer langzaam tot leven. Of gaat juist weer slapen, ’t is maar net hoe je het bekijkt. Als het hier vakantie is, zie je niemand op straat. Waag je je in de bergen, dan kom je opeens iedereen weer tegen. Iedereen heeft hier een hutje ergens op de berg of zorgt wel dat ze met het hele gezin lekker buiten bezig zijn. Hele families kom je tegen op de ski’s en de kleinste worden dan met een pulk (een overdekte slee) zwaar ingestopt door vaders en moeders met een tuig voorgesleept.

Tijdens de pasen hebben we het voorbeeld van de Noren redelijk gevolgd. Aangezien wij nog niet alle voorzieningen voor de kinderen hebben en de mooie telemark techniek (bochten met fjellski’s) nog niet meester zijn, durven we het niet aan om de kinderen op sleeptouw te nemen. Sandra en Sanne gaan een klein tochtje maken op een dichtgesneeuwd loipegebied vlak boven Isfjorden. Bij mij komt het stoom uit me oren, want ik heb vanaf dat ik hier ben nog niets in de bergen gedaan. Dus ik moet ook zo nodig vlak voor het eten nog een rondje.
Twee dagen later ga ik met Sandra op de ski’s naar Kavliseter, een aantal hutjes in een hoger gelegen dal. Een mooie toch door diepe sneeuw. Tijdens de afdaling wordt ik geconfronteerd met mijn tekort aan telemarktechniek. Als je goed op de foto kijkt zie je dat ik wel in de houding lig!!

De volgende dag gaat Sanne met Sandra de Strandafjelltocht doen. Met de lift om hoog, dan zelf nog een stuk met de vellen onder, en daarna over een lange geprepareerde graat naar beneden. Links en rechts kun ze mooi oefenen in de diepe sneeuw. Als ik de foto’s ’s avonds zie ben ik wel jaloers. Machtige omgeving in het beste weer dat je je kunt wensen op zo’n dag.

Zoals je op de foto’s kunt zien zijn we tijdens de paasdagen getrakteerd op veel sneeuw. Drie dagen lang heeft het aan een stuk door gesneeuwd. Als je de vorige posts bekijkt, zie je dat het dal al helemaal sneeuwvrij was en de tuin langzaam groen wordt. Je ziet aan onze tuinset wel wat er weer gevallen is.

Het is niet alleen mooie diepe sneeuw en prachtige zonneschijn hier. Letterlijk en figuurlijk. Qua weer hebben we gisteren een harde storm met ijskoude regen gehad en qua sfeer gaan we nu merken dat Freeke zich echt wel gaat vervelen met ons. Het lijkt wel of ze expres alles doet om dwars te liggen.
Hoewel ze er niet over praat, merk je wel dat ze gewoon behoefte heeft aan leeftijdsgenootjes waar ze mee kan spelen. We gaan vanaf nu ook alles in werking zetten om haar tot augustus bij eventueel een andere ‘barnehage’ te plaatsen, ook al zou dat dan in Åndalsnes zijn. En Sjoerdje? Die is aardig op weg met lopen. We denken dat dat niet lang meer duurt voordat ze dat zelf kan. Ze heeft nu nog net 1 vinger nodig…….

Waarschijnlijk hebben we vanaf 20 april internet, dus dan gaat het contact houden allemaal wat makkelijker en hoeven wij Sandra niet weer lastig te vallen om te internetten. Voor de rest, moet ik zeggen, bevalt me de rust (nog?) wel. Geen internet, geen TV en weinig telefoon. Ik vergeet zelfs mijn telefoon vaak mee te nemen terwijl deze voorheen deel van mij was.

We zijn (nog) even niet zo trouw met het terug mailen, maar dat komt door het geen internet hebben. We vinden het wel leuk de mails en reacties op deze weblog te lezen!!

Remko

5 reacties:

Anoniem zei

Hoi Remko,

Wat een raar idee, dat we hier al in een t-shirtje lopen en dat jullie nog volop kunnen skieën!

Je zal je wel niet meer afvragen 'hoe is 't bij lafuma', maar hier gaat het heel goed. We zijn razend druk en op vrijdagmiddag kijken we uit naar het weekend en laten we de boel de boel.

Groetjes van Hanneke en Ingrid

Anoniem zei

Hallo ex-buurtjes,
Wat leuk zo'n web-site. Krijgen we toch een indruk hoe het jullie vergaat. Wat een wereld van verschil. In ieder geval ook qua temperatuur. Wij zitten met korte broek en korte mouwen in de zon, 23 graden of zo en jullie diep in de sneeuw! Maar jullie hebben wel gigantisch de ruimte en die is hier natuurlijk beperkt. Maar goed, ik begrijp dat jullie driftig bezig zijn met inburgeren. Voor Freeke zal het ook wel een omschakeling zijn. Maar kinderen zijn flexibel toch? Genieten jullie maar van de mogelijkheden die je daar hebt dan zullen wij ons hier behelpen met de zon zonder sneeuw. Groetjes ook van Kees en de jongens, Marja

Henk zei

Wij komen van 6 tot 16 juli alles zelf controleren, behalve de sneeuw dan. Die zal wel weg zijn tegen die tijd!
Groet uit Maassluis.

Wim Adam zei

Erg leuk om die verhalen van jullie te lezen! zo blijven wij als SEINers goed op de hoogte. Hier genieten we van een prachtige en zonnige week, dus geen sneeuw (hebben we dat ooit weleens gehad eind april?)

groetjes,
Wim

Smamyren zei

Helaas aan de oostkant van Noorwegen niet zoveel sneeuw maar vandaag en gisteren is er toch ook weer aardig wat gevallen.
Fijn te lezen dat het goed met jullie gaat en ook jullie zijn al lekker aan het inburgeren.

Oh ja, de groeten aan je zus!

Lieke en de rest van het spul uit Jordet.