31.5.07

5 HOERAAAAATJES!

Hoera! 28 mei was ik jarig. Echt super bedankt voor alle felicitaties, cadeau’s, telefoontjes en pakketjes. We stonden echt versteld van de moeite die sommige gedaan hebben!
Top……………….

Hoera! Woensdag 23 mei is de Trollstigen geopend. De Trollstigen is een belachelijk steile bergpas met gigantisch veel haarspeldbochten. In de winter (ca. 6 mnd) is het niet mogelijk over deze pas te rijden. In de zomer wordt ‘ie sneeuwvrij gemaakt en rijd je tussen de dikke sneeuwwanden over de weg richting de bekendste trekpleister van Norge namelijk de Geiranger Fjord. De Noren noemen dit met een mooi Noors woord ‘the Golden Route’. Het leuke is nu dat we hier in het dal (tot ca 1000m.) kunnen wandelen, fietsen en klimmen maar als we even de Trollstigen op rijden kun je nog fantastisch skieën.
Dus om nog maar even de toerist uit te hangen, zijn we de dag van de opening omhoog gereden. Helaas was het niet zulk mooi weer, maar dat mocht de pret niet drukken……

Hoera! Op de dag dat de Trollstigen geopend werd, ben ik aangenomen bij een groot bedrijf in Måndalen (25 min. Rijden). Ik vervolg mijn glansrijke carriere als magazijnmederwerker! En ik vind het prima.
Het bedrijf, waar ik nu werk, heeft heel veel overeenkomsten qua producten en activiteiten met mijn werk in Nederland. Alleen de functie is wat anders…….
Feitelijk is het behoorlijk triest om mee te maken. Ik werk in een magazijnhal, voordat ik begin moet ik mijn kaart in de prikklok steken en de pauzes worden aangegeven met een grote bel (zowel begin als eind). Als ik vertrek natuurlijk weer ‘uitklokken’. Werktijden zijn van 7.00 tot 15.15. Maarja, het werk is best oke! De mensen zijn er ook oke! De werktijden vind ik echt prima en wat de verdiensten betreft, denk ik dat ik in Nederland de best betaalde magazijnkracht zou zijn. Nee, gevoelsmatig zit dit wel goed! Het bedrijf biedt absoluut perspectief, dit gaven zij zelf ook aan. We gaan het allemaal wel weer meemaken………

Hoera! We hebben een auto gekocht! Ho, stop! Niet direct terug scrollen, het klopt inderdaad. Een aantal posts terug kun je lezen dat we al een auto gekocht hadden, maar we hebben er nu twee. Op een site over emigreren naar Noorwegen (Norsk.nl) is het kopen of invoeren van een auto het meest besproken onderwerp. Dit kan maar om één reden zijn en dat is omdat het schokkend duur is om in Noorwegen een auto te kopen. Zie het maar als inburgeren. We hebben, nu net als de Noren, twee auto’s voor de deur staan waarvan (ook als de Noren) één 4-wheeldrive. Tja, het gaat weer net als in Nederland: ‘geen geld maar spullen’
Op papier lijkt het heel wat, maar in het echt hebben we een 20 jaar oude Honda Civic Shuttle 4WD gekocht met handchoke en zonder stuurbekrachtiging. Hij rijdt top! Het is echt niet handig om hier geen auto tot je beschikking te hebben. En aangezien ik doordeweeks weg ben, zou Sanne min of meer aan huis gekluisterd zitten.
En anders verkopen we toch gewoon de boot…………oh, hadden we dat nog niet verteld? (-;

Hoera! Ik heb weer bergschoenen aan mijn voeten gehad en we hebben een voorzichtige wandeling over ‘vlak’ wortelige bosgrond gemaakt. Mijn enkel gaat, voorzichtig aan, best goed. Door de speurtocht van vorige week is Sanne erachter gekomen dat we een heerlijk ‘relaxed’ wandelgebied in onze ‘voortuin’ hebben liggen. Heerlijk…….


Remko

5 reacties:

H&E zei

The Golden Route. Ik begin er zin in te krijgen. Je maakt ons hongerig op deze manier! Ik hoop, dat je misschien al een dag verlof hebt opgebouwd voor volgende maand?
Kusjes aan de meiden, groet van El en Henk

Anoniem zei

Van harte

Met je verjaardag en natuurlijk, met de baan als magazijnmedewerker, het god in Frankrijk verhaal kent zijn vervolg, van magazijnwerker tot eigenaar direkteur.
Hier zijn we vol in game fair stress. Jou opvolger Jeroen kan nu laten zien wat hij verkooptechnisch in zijn mars heeft. Hij heeft zichzelf op zaterdag en zondag ingedeeld, bij de afdeling laarzen, ben benieuwd.
Bestellen moet hij nog leren, er kwam laatst een pallet vanuit Frankrijk met een nogal gevarieerde bestelling, in het kort 3artikelen correct en de rest kon weer per auto afgehaald worden.
( een klein beetje roddelen mag op z'n tijd.
Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen.
Jullie kunnen al bijna een boek volg schrijven.

Groeten en tot schrijvens
Hemker en Bekking Peter Bruil

Kees rombout zei

Hoi Remco, Sanne en Kids,

het was er nog niet van gekomen maar hierij dan toch een reactie van je ex buurman, allereerst complimenten met jullie mooie log. Ik lees telkens met plezier hoe het jullie vergaat. Ook nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, je nieuwe baan en die prachtige 4 wheel drive. Er komt zo te zien al redelijk schot in de zaak. Ik vond bij het opruimen van mijn boekenkast nog een paar boekjes over bergwandelen voor beginners. Maar ik lees dat je voorzichtig vlak begint (hoewel...gladde boomwortels!!) Op de foto's zie ik dat je een walgelijk mooi riviertje in je voortuin hebt, al gevist? Ik ben vorige week weer weggespoeld uit de Eifel. Je bent net te vroeg vertrokken want ik zit met een lekkend waadpak en ik had graag zo'n Frans exemplaar uitgeprobeerd, maar helaas. Jullie huis is na volledige renovatie (geintje) nu bewoont. Je hebt een paar heel aardige mensen uitgezocht. Het huis aan de andere kant is nu ook verkocht (is er iets mis met ons??). De bel "einde pauze" is net gegaan dus ik moet weer aan het werk. Het ga jullie goed, groet Kees.

Tim Schildwacht zei

Hoi Freeke, Sjoerdje en ouders.

Hier een berichtje van Tim van de Liduina school. Het was vorige week hier Pinkstervakantie en ben ik in Turkije geweest. Helaas was het niet de hele week mooi weer. Alleen de laatste 4 dagen was het mooi weer en konden we lekker in het zwembad zwemmen. Ook heb ik vanaf de pier in de zee gedoken en op de jetski met papa geweest. Ook heb ik mijn B diploma gehaald en Cherilyn ook. Op het schoolplein zijn ze nu bezig met een nieuw speeltoestel die wordt echt heel mooi. Het schoolplein is ook groter gemaakt. Siem en Christiaan gaan mee naar groep 3. Lieke mag nog een jaartje bij juf Carla en Heda blijven. Ik zal de juffies ook wel heel erg missen.
Hoe gaat het bij jou op school? Spreek je al veel Noors? Kom je misschien nog een keertje langs?
Er zijn ook weer een paar nieuwe kinderen in de klas gekomen. Gisteren was de laatste avond van de avond4daagse. Die ging helemaal niet door.......het regende en onweerde heel erg hier. Sanne gaat bijna verhuizen die komt weer in Haarlem wonen. Wist je al dat Floor een broertje had gekregen? En dat Casper (het broertje van Julia) ook in de klas is gekomen.
Ik hoop dat je een berichtje terug stuurd. Groetjes van Tim
P.s. we missen je wel in de klas!!!! Zal ik je foto's sturen van de klas??

Sven en Arjette zei

Hé hallo,

Hier een andere trouwe bezoeker van jullie log... Je kunt wel zien dat er werk aan de winkel is want het is al weer even stil :)

Zouden jullie het nieuwe adres willen mailen (zijn het kwijt...) naar skpriveapenstaartjexs4allpuntnl.

Groetjes,
Sven en Arjette