22.10.09

VROEG WINTER

Vergeet Flickr en blijf hier bij de blog. Flickr werkt wat te onoverzichtelijke en kijkt niet lekker weg.....

Voortaan plaats ik foto's van onze belevenissen gewoon hier op de blog met een zo klein mogelijke tekst erbij.

The story continues....

Vanuit de zomer regenen we de herfst in en het is triest en nat. Gelukkig zijn de herfstkleuren prachtig. Plotseling daalt de temperatuur in combinatie met de vele neerslag, tja dan is het plotseling winter.

De wandeltochten worden beperkt door de hoeveelheden sneeuw in de bergen. Afgelopen zondag naar Rødven gereden omdat daar doorgaans minder sneeuw ligt. Aslak vergezeld ons en Freeke blijft met Astrid (dochter van Aslak) liever in de tuin spelen. Zo gaan Sanne, Sjoerdje, Aslak en ik richting Skåla oftewel Lille Oksen.

Deze week heb ik vrij ter compensatie van het (te) vele werken. Op het programma staat het opknappen van Freeke haar slaapkamer. Dit als voorwerk op het uitbouwen van Sjoerdje haar slaapkamer en onze badkamer. Het doel is dat het hele project voor de kerst klaar is. Dit betekend dat Freeke haar slaapkamer deze of hooguit volgende week klaar moet zijn. Maandag de bouwmaterialen gehaald, en daar moest ik tot 17.00 uur op wachten. Dat hoorde ik om 13.00. Dat betekend 4 uur niets te doen, en dat met al die sneeuw op de toppen. 't is wel al laat, maar Skarven in de achtertuin laat zich in 2 a 3 uur besteigen en het naar beneden skieen gaat natuurlijk veel sneller.
Hoppa! De eerste toerski tocht van deze winter midden in Oktober. Dit is een record en belachelijk bizar. Wat nou opwarming van de aarde??

Helemaal alleen in een magnifieke omgeving in heerlijke skicondities en mooi licht.

Tijdens het tochtje zondag naar Skåla met Aslak had ik ook met hem afgesproken om nog een tochtje te maken. Eerst hadden we het plan om Kirketaket op te gaan maar ik hoorde gisteravond van een stel dat de condities op de Trollstigen perfect zijn. Vanochtend dus de trollstigen opgereden en de auto geparkeerd op de sneeuwgeruimde parkeerplaats(je) onder de Alnestind en Finnan. We hebben de ski's onder gedaan en hebben halverwege de flank besloten dat het Finnan ging worden, een scherpe twee toppige berg die over een grote gletscher te bereiken is. Prachttocht onder een strakblauwe hemel.
Groeten,
Remko

6 reacties:

Anoniem zei

Aha! Kijk! Zo gaat 'ie weer goed! Mooie plaatjes ook. Kan daar geen genoeg van krijgen. Groeten van ons, uit Noordwijk.

Henk zei

Fijn, dat jullie weer op de weblog zitten. Is gemakkelijker voor iedereen. En een vertrouwd adres.
Mooie plaatjes daar bij jullie in de omgeving. Mooi weer ook, trouwens!

Anoniem zei

hei hei!!!!!!!!
zie je nou wel????
je kunt het toch niet laten!!!!
geweldig!!
Groeten Caroline D.

Anoniem zei

Tilbake til begynnelsen.....Jeg liker det!

Ha det,
Kelly

Platlit zei

dit verhaal motiveert mij ook weer extra om weer een trip te plannen! en foto`s zeggen ook heel veel! gaaf ma, om nu al zo`n tocht te kunnen maken.......aahhhh........
nog 3 weken gips.....pfff....een foto van Kirketaget wordt mijn motivator de komende maanden!!

groeten van platlit!

Nico zei

Het duurde ca. 5 minuten eer ik mijn ogen vertrouwde en begreep wat ik zag. Leuk dat jullie 'er weer zijn' en ons een inkijkje gunnen.
groetjes van Regina en Nico