29.3.11

EEN kleine WINTERUPDATE.....

Ik hoor vanuit Nederland berichten over zon en terrasjes. Hier daarentegen nog vollop winter. Gister en vandaag kregen we een goede halve meter sneeuw te verstouwen. De afgelopen week was het sneeuw/regen met stormkracht 10. Da's nog net niet echt lente voor ons gevoel. We zijn ondertussen klaar met de sneeuw, en hopen dat het dal snel sneeuwvrij wordt. Hogerop mag het nog wel blijven liggen, dan kunnen we nog gewoon lekker skieen en ondertussen in het dal het klimmen weer oppakken:-)

Ondertussen twee weken geleden hebben Lisbeth, Bente en Sanne de handen in een geslagen en zijn op 'jentetur' (meidentocht) gegaan. Alledrie moeders en klagend over gebrek aan tijd voor henzelf. Alle vaders verplicht met de kinderen thuis en zij met z'n drieen op pad. Net een laagje verse sneeuw en mooi weer voorspeld. De konditie is niet bij alledrie helemaal top en zoveel tochtjes zitten er ook nog niet in de benen dus kiezen ze voor de altijd vriedelijke 'Stor Hesten'.
Veel gelachen en lekker geskied!
Freeke, Sjoerdje en ik waren ook niet zielig. Wij zijn gaan skieen in ons lokale skiegebiedje Skorgedalen. Helemaal top. En die Sjoerdje joh, die aap staat helemaal alleen in de sleeplift tot paal 5! (beginners stappen paal 3 uit!) Nu is het hek van de dam en kunnen we met ons gezinnetje helemaal 'los' gaan op de ski's. Alle 4!




Sanne is de trotse eigenaresse van deze bochtjes :-D

Vorige week zaterdag. Prachtig weer en wij hadden een Turnwedstrijd/opvoering van Freeke. Lekker heel de dag binnen en bij geluk had ik ook nog koffiedienst...... Natuurlijk hebben we trots naar Freeke gekeken. Helemaal objektief zijn we niet, maar ze is echt goed! Wat een spanning heeft die griet in haar donder. Leuk!


Zondag minder weer maar gelukkig was de sneeuw nog aardig goed. Na een luierige opstart nog 'even snel' Hurrungen opgegaan. Leuke tocht.
Doordeweeks was een paar dagen prachtig en heb ik de kans gegrepen om kjøvskartind (vanuit Grøvdalen) op te gaan Een machtige berg die niet alleen hoger is dan Kirketaket maar ook veel verder weg ligt. Zon, windstil, heerlijk genieten. Dit was een geluksmomentje.... sorry, slechte telefoonfoto...

Vorige week dinsdag kwamen de sneeuwbuien met orkaankracht ons dal door. Sanne en ik waren samen vrij en wilde niet een hele dag binnen blijven. Met onze fjellski's op het dak reden we naar Vengedalen met als doel 'Hestenrundt' Een rondtocht om twee bergen in onherbergbaar terrein. Bij de tolweg naar boven bleek dat deze in een wild stromende rivier had omgetoverd en had het water de weg verwoest. Dat wordt dus een stuk verder lopen.....
Auto beneden geparkeerd en helemaal vanuit het dal gelopen. Flinke rukwinden lieten zich al voelen, maar toen we naast Stor Hesten op het plateau kwamen was het hels. Je zag iedere keer door de stuifwind de vlagen aankomen en verschillende keren moesten we op ons buik gaan liggen (bedoeld en onbedoeld)om de windvlagen te kunnen doorstaan. Tijdens zo'n vlaag zagen we niets meer, zelfs elkaar niet terwijl we slechts 2 meter bij elkaar vandaan liepen. Dit was geen geen doen, want afnemen deed het niet. Omgekeerd en ons lekker thuis 'gekost' (=noors gezellig maken)



Lekker relaxed weekendje gehad. Het weer was slecht en ik moest ook nog werken bovendien. De kinderen hebben zich heerlijk buiten vermaakt met de wederom weer nieuwe sneeuw. Even ter verduidelijking. Dat van Freeke is een sneeuwpop en van Sjoerdje is een sneeuwpaard, maar da's wel duidelijk eigenlijk.



Vandaag zoals eerder geschreven flinke sneeuw en wederom waren Sanne en ik vrij. Geprobeerd om Skarven op te gaan maar bij de bomengrens hield het op. Je zag helemaal niets meer. Geen idee wat onder, boven, links en rechts is. Door het bos weer teruggekied in Heupdiepe poeder. Echt leuk, af en toe een shot poeder in je gezicht. Net echt!
Morgen is het mooi voorspeld, en ik ben perongeluk vrij(:-))Wordt nog een keer Skarven vermoed ik.

2 reacties:

Henk zei

Hei,
Indrukwekkend weer daar in de bergen. Leuk, dat Freeke zo'n lol heeft in het turnen. En Sjoerdje al zo lekker kan skieën.
Het voorjaar komt er echt aan hoor. Ik zag vanmorgen een webcamplaatje van Isfjorden in een heerlijk zonnetje.
Groetjes, Henk

Anoniem zei

Hoi hoi,
Zo eindelijk weer eens gelezen hoe het met jullie gaat,prachtig!!!Wat gaan die kinderen goed!!!En jullie ook niet te vergeten!ha ha!Er is wel heel veel sneeuw gevallen,laat nu het voorjaar maar komen!!!Ook leuk,zeker geen pakken en laarzen meer aan en uit!!!Lees het nog steeds met plezier!!!
Groetjes Caroline.