26.3.07

Aankomst in Isfjorden

Woensdag 20 maart gaat de wekker vroeg. Esther staat om 7.00 voor de deur, dus daarvoor moeten we met onze kinderen en koffers op de stoep staan. Esther is goed op tijd en ze rijdt ons naar Schiphol. Hans en Bram komen ook nog even uitzwaaien. Aandoenlijk om Freeke en Bram te zien knuffelen! Verder geen familie, zowel wij als familie zagen dit niet zitten. Voor je het weet heb je de microfoon van ‘Hello Goodbye’ in je giegel.

De vlucht Schiphol – Oslo gaat prima op tijd. We hebben erg kort tijd om de transfer te maken voor de vlucht naar Molde. Die missen we dus……mooi K…
We krijgen wel netjes eten aangeboden door SAS en zitten dus mooi 4 uurtjes op Oslo Gardamoen, het vliegveld van Oslo. Het is geen ramp, alleen wat vermoeiend voor Freeke en Sjoerdje. Dit betekend dat we i.p.v. ’s middags pas ’s avonds aan gaan komen. Sjoerdje pakt i.i.g. gewoon de slaapjes mee!

Vanaf Molde pakken we de bus naar Isfjorden. In het donker en in een flinke sneeuwbui worden we afgezet in centrum van Isfjorden, waarna we verder lopen met de koffers naar ons huis. Ik kan je vertellen, dat voelt gek!
Heel het huis is koud, de bedden van Sanne en mij lagen er nog van onze klusweek in januari en die van Freeke en Sjoerdje hebben we snel geregeld. Daarna met z’n allen gelijk plat!


Volgende ochtend worden we (met name Freeke en Sjoerdje) om 6.00 uur wakker. Het wordt al snel licht buiten en nieuwgierig schuiven we het gordijn opzij om naar onze witte huisbergen te kijken. We zien geen pest! Helemaal beslagen. Even wat condens weg, en we zien tegen een strakblauwe lucht de prachtig witte scherpe punt van de Store Vengetind. Dit voelt voor ons als een prima welkom!

We sukkelen wat aan en om 8.00 zegt Sanne dat we misschien wat op moeten schieten, want misschien staat de verhuiswagen wel om 8.00 uur op de stoep. Ik lach haar uit, en zeg dat ze niet zo moet stressen.
8.07 rijdt de verhuiswagen ons huis voorbij. Ik bel gelijk de chauffeur en hij vraagt of hij ergens kan keren. Ik weet alleen dat de weg door het Grøvdal doodloopt, maar de zal toch wel een ruime plek zijn om te keren? Niet dus.
Na veel pijn en moeite met sneeuwschuivers, sneeuwkettingen en een behulpzame boer stonden ze rond 11.00 dan opnieuw voor ons huis. Even een bakkie en dan sjouwen. Na 7 uur lossen was de vrachtwagen leeg. Pittig daggie, zeker als er nog twee van die monstertjes tussendoor schuivelen en huppelen.


Dezelfde avond en volgende twee dagen staan in het teken van kasten in elkaar schroeven en inruimen. Op het moment dat ik dit schrijf is zondag 25 maart en zit ik een geheel ingerichte woonkamer. Wie Sanne kent, weet dat we niet langer dan een week uit verhuisdozen leven. De orde regeert! Na twee dagen zitten wij er ingericht en bijna opgeruimd bij!

We hebben internet aangevraagd, dit duurt ongeveer 3 a 4 weken. Da’s ff balen, want dat is wel de makkelijkste en goedkoopste manier van communicatie met het thuisfront. Dus ook het updaten van deze weblog zal in deze weken wellicht wat onregelmatig zijn.

De komende week zal in het teken staan van een plek regelen voor de kinderen (iig Freeke). Er zou een plek beschikbaar zijn voor haar, maar dat blijkt nu niet zo te zijn. Daarnaast zullen we een verblijfsvergunning aan gaan vragen een een auto kopen.

Totdat we een auto hebben, hoop ik dat het dit fantastische weer blijft. Ik ga nu op de fiets naar Åndalsnes, en dat is lekker. We hadden hier vandaag een super zonnetje en het was 16 graden in de schaduw. In de zon oversteeg het de 20 graden denk ik.Remko

8 reacties:

Edwin zei

Hey daar. Volgens mij was het de dinsdag dat jullie vertrokken en niet woensdag. Groeten uit het altijd wonderschone Maassluis waar we tegen andere bergen aankijken dan die waar jullie mee wakker worden!

Hoftha zei

Ja inderdaad Ed, dat klopt. Als je niet werkt heb je geen idee meer wat voor dag je leeft :-)

Henk zei

Lekker weer daar bij jullie. Hier nu ook hoor. Duurt telefoon net zo lang als internet aansluiten? Ben benieuwd naar jullie belevenissen betreffende auto,verblijfsvergunning, werkzoeken e.d. Laat het snel weten. We bellen ook nog! Het verfwerk bij Erika is gedaan. Nu nog schoonmaken en verhuizen. Kusje aan de meiden.

Anoniem zei

Welkom thuis...! Het klinkt allemaal heel goed.

Hebben jullie al plannen wat jullie gaan doen?

groeten,
Sven

Hoftha zei

@ henk: we nemen geen telefoonaansluiting. Alleen internet. In Nederland was de vaste telefoon ook overbodig geworden......
We proberen deze week onze verblijfsvergunning aan te vragen en dan direct een auto kopen. Die heb je echt nodig hier.

@ Sven: ons eerste plan is de taal leren. Dat betekend veel onder de mensen zien te raken en qua werk in eerste instantie maar aanpakken wat voorhanden is. Daarna zien we wel. We hebben wel wat plannen om voor ons zelf iets te starten, maar dat kunnen we pas echt onderzoeken als je hier een tijdje zit. Dus nog even onbestemd, dus dan maar genieten van de bergen en het mooie weer!!

Groeten,

Remko

Anoniem zei

Hé Remko,

Toch benieuwd hoe het jullie daar vergaat. En zo te zien geweldig! Super om op te staan en gelijk tegen zulke prachtige bergen aan te kijken (mmm...jaloers!) Hier gaat alles nog steeds hetzelfde. Jeroen doet het prima! Er wordt nog wel steeds naar je gevraagd dus je bent nog niet vergeten! Groeten aan Sanne en de meiden. Veel succes en vooral Geniet!!

Groeten Ingrid, Hanneke
(die je wel een beetje missen hoor!)

Øyvind zei

Hi!
I found your blog, and want to welcome you to Isfjorden. May your big choice in life be successful, I envy you (I live myself in Oslo and miss my hometown, fjord an mountains :-) Kind regards from Øyvind - www.isfjorden.com

Martijn zei

Gezinnetje Hofma,

Leuk om te zien dat jullie zo bezig zijn! Mooi PIPI huis hoor Remko, zoals je al zei...

Ik probeer me het moment voor te stellen; eerste keer wakker worden en het besef; we hebben het echt gedaan!!!
Ik heb er alle vertrouwen in dat het jullie daar goed zal vergaan!

Zet em op!

Martijn (Klimmuur Haarlem) en zijn fammetje

PS. we weten nog niet of het Spanje of Noorwegen wordt... jullie horen het wel.